Killaloe gelegen aan de oevers van de Shannon rivier in County Clare was in de 11e eeuw de hoofdstad van Ierland. Het was het geboortedorp van Brian Ború die in 1002 High King of Ireland werd en Killaloe tot het centrum van zijn macht maakte.

Killaloe en omgeving zijn doordrenkt van de geschiedenis, de oudheid en de tradities rondom Brian Boru en zijn O’Brien Clan. De sporen van zijn heerschappij zijn nog steeds terug te vinden in de vorm van ruïnes en gebouwen. Het Brian Ború Heritage Centre in Killaloe is geheel aan zijn leven gewijd.

Ook uit latere periodes zijn er bouwsels die Killaloe zijn historisch karakter geven. Zo is er de St. Flannan’s kathedraal (1182) en de oude brug over de Shannon naar het buurdorp Ballina, beide in Romaanse stijl.

Killaloe is een zeer aangename bestemming voor een korte of langere vakantie. In de prachtige omgeving kunt u wandelend in alle rust genieten van het Ierse landschap waar de tijd eeuwenlang lijkt te hebben stilgestaan.

Uiteraard kunt u wellicht heerlijk in het dorp vertoeven met vele winkeltjes, pubs en restaurants of lekker op een terrasje zitten aan de rivier de Shannon.

Ook na het vissen of andere activiteiten is Killaloe perfect om even lekker bij te komen en te genieten van de Ierse gezelligheid.

Bij tochten in Co. Clare en Tipperary, die ergens tussen een uur en een week kunnen duren, zal de wandelaar of de fietser niet alleen romantische kastelen uit vervlogen tijden tegenkomen, maar vooral veel natuurschoon kunnen bewonderen.

Het boeiend landschap van Lough Derg, talloze kleinere rivieren, heuvels en bergen geeft de reiziger steeds een nieuw uitzicht om van te genieten. Naast wandelen en fietsen is er nog veel meer te beleven in Killaloe en omgeving.

Wij hebben alle informatie om de bezoeker een vakantie met ‘never a dull moment’ te laten plannen.

Killaloe is gelegen op 45 minuten rij afstand van Shannon Airport.