fisHerman heeft een ruim assortiment kunstaas voor u dat speciaal op de snoek en forel visser is afgestemd. Gaat u trollen, jerkbaiten, vertikalen of gooit U liever met spinners, in de shop vindt u alle benodigdheden. Natuurlijk ook hengels, molens (reels), vislijnen, onderlijnen en verder alles wat u op het water nodig zult hebben.

Het materiaal moet van eerste kwaliteit zijn want het kan er ruig aan toe gaan op Lough Derg.
Zo was ik er niet zo lang geleden getuige van dat mijn vismaat op Lough Derg een snoek ving van 123 cm lengte.

Een heftige wind, waardoor staan in de boot bijna onmogelijk was, en de kracht van die Ierse snoek maakten het landen van die grote jongen tot een huzarenstukje.

Ronduit indrukwekkend, en dan ben je blij dat je goed vismateriaal in je handen hebt.

Wat ik dikwijls zie, is dat sportvissers nog steeds met verkeerd materiaal in Ierland aankomen. Vissen met ongeschikte hengels is niet bepaald diervriendelijk wanneer dat er bijvoorbeeld toe leidt dat snoeken te lang gedrild worden en het kan de vakantiestemming goed verpesten.

Mocht u nou niet de juiste hengel hebben meegebracht dan kunt u in de shop hengels compleet met molen of reel en vislijn kopen.

Zelf vis ik wekelijks op Lough Derg en die ervaring delen met u is service van het huis.
Zo kan ik bijvoorbeeld aangeven welk aas het goed doet en u de beste plekjes van het meer aanwijzen op de kaart die in de winkel hangt.
Want ook al vist u in vreemd water het is natuurlijk wel de bedoeling dat u vis gaat vangen.

De coffeeroom
De coffeeroom bij de shop is dé ontmoetings- plaats voor vissers die net van het water komen. En iedereen is van harte welkom om zo met mijn gasten van gedachten te wisselen over het snoekvissen.

De pas in Killaloe aangekomen vissers kunnen zich hier gezellig voorbereiden op hun eerste visdag. In de coffeeroom kunt u altijd een sterk visverhaal kwijt en horen, of op uw gemak een informatief magazine over het vissen op Lough Derg bekijken.

En uiteraard foto’s bekijken van uw voorgangers die met mooie vangsten weer naar huis keerden.

Kopje koffie is altijd van het huis.

fisHerman Lures & Tackle Shop
Mainstreet, Killaloe.
County Clare.
V94 HNT7
Ireland

Tel.: 00 353 (0) 61 374 399
VAT Nummer: IE 4431236T