In lang vervlogen tijden was de snoek een legendarische vis in de Ierse wateren. Ontmoetingen met grote exemplaren waren voer voor verhalen over reuzen die hier onder water zouden leven.

En niet alle legendes waren uit de duim gezogen. De snoek is een roofvis die bijna overal in Ierland voorkomt. Deze grote dames zijn absoluut de meest indrukwekkende bewoners van de Ierse onderwaterwereld. De meeste snoeken die worden gevangen zijn kleiner dan de reuzensnoek die ongestoord in de diepte rondzwemt en zich maar heel af en toe laat zien.

Snoekvissen in Ierland is een sport die zowel professionals als sportvissers bekoord. u kunt het haast vergelijken met een pelgrimstocht wanneer u speciaal voor deze prachtige vis hierheen komt, maar is absoluut de moeite waard.

De snoek groeit in Ierland sneller en is ook eerder volwassen dan hun verwanten in Europa, dit is te wijten aan de uitstekende leefomstandigheden en de hoeveelheid en de kwaliteit van de prooivissen. Verder het prachtige heldere water waar je de waterplanten gemakkelijk kunt vinden en zo de snoek die daar graag achter de prooivissen aangaat.

Een Ierse snoek kan in zijn vijfde jaar al een metersnoek zijn van rond de 10 kg. en in zijn zevende jaar een gewicht van 15 kg. bereiken.
Zeker in de natuurlijke omgeving van Lough Derg kan de snoek gedijen en kunnen vissers op snoek vissen zoals dat nergens anders kan.

Ierland heeft tegenwoordig, in vergelijking tot andere Europese landen, de strengste regelgeving voor de bescherming van de snoek.
Zo mag je niet meer dan 1 snoek per dag meenemen of doden en deze mag niet groter zijn dan 50 cm.

Naast het snoekvissen met een visboot op Lough Derg kunt u ook kiezen om te vissen op de kleinere meren de zogenaamde East Clare Lakes die bekend staan om meer aantallen snoek. Wij zetten u dan af bij een meertje naar keuze compleet met boot.

Verder kunt u er ook voor kiezen om een bellyboat vakantie te boeken of in de winter met doodaas vanaf de kant te vissen met een rodpot op de dan moddervette snoeken.

Kijk op de arrangementen en prijzen en maak uw keuze en reservering op tijd.

FisHerman werkt kleinschalig. Hij geeft op die manier de juiste aandacht aan iedere gast of groep en raadt u daarom aan op tijd te boeken om te vermijden dat juist gedurende uw favoriete periode de kamers al vol zijn.

The Lough Derg Pike. Geschilderd in 1980 door Barrie Cook. Op dit doek van 139 x 208 cm is de meest gedenkwaardige vangst van Lough Derg vastgelegd. De snoek van 41 kg is op ware grootte geschilderd en gevangen in 1890. De echte vis wordt al meer dan 100 jaar bewaard ergens in County Clare.